Primary School at Jammu

As a part of our course (I’m a student of Architecture pursuing Masters in Sustainable Architecture at Bharti Vidyapeeth College of Architecture, Pune), for our design assignment, we worked on a climate responsive primary school.

The main focus was to use passive strategies. This was done by my classmate, Sohail Shaikh, at Jammu.He has used strategies for heating such as rock bed and solarium while also providing for stack ventilation for summer months. With his flair for representing his ideas through sketches, the sheets are almost self explanatory!

Introduction to JammuSite AnalysisSite PlanGround Floor PlanSectionssection02Sections

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s